Ana Sayfa Açıklamalar HAKAN TAŞDEMİR’İN KATİLİ KRİZİ YARATANLARDIR

HAKAN TAŞDEMİR’İN KATİLİ KRİZİ YARATANLARDIR

Ekonomik krizin yaygınlaştığı ve ağırlaştığı bu süreçte neredeyse her gün insanlar intihar ediyor. Bu intiharlar münferit intiharlar değildir. Toplumun her kesiminden geçinemeyen, borçlarından kaynaklı çıkış yolu bulamayan ve geleceğe dair ümidi kalmayan insanlar bu sıkışmışlık içinde çözümü kendi hayatlarına son vermekte buluyor.

Bugün bir sıra arkadaşımız daha krizin yarattığı yoksulluk, geçimsizlik ve geleceksizlik yüzünden intihar etti. İstanbul Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Hakan Taşdemir ödeyemediği borçları yüzünden hayatına son verdi.
Bizler çok iyi biliyoruz ki bu bir intihar değil, cinayettir. Ekonomik krizi yaratanlar büyük şirketlere, holdinglere milyarlarca lira aktarırken, Ensar ve diğer dinci vakıflara milyonlarca lira dağıtırken krizin faturasını yaptıkları zamlarla işçilere, emekçilere ve öğrencilere kesiyorlar. ‘Krize karşı önlem alınıyor’ bahanesiyle işçileri ya işten çıkarıyorlar ya da karın tokluğuna çalıştırıyorlar.
Kriz var denilerek üniversitelinin kaldığı ev ve yurt kiralarına yapılan zamlarla holdinglerin milyarlarca borcunu siliyorlar. Üniversitelinin yemeğine göz dikenler Mercedeslerinden ayakları yere inmezken, öğrencilerin, emekçilerin ulaşımına zam yapıyorlar. İntiharların asıl sebebi onlardır.
Önce arkadaşımız Sibel Ünli şimdi de Hakan Taşdemir yaşamına son verdi. Bizler üniversiteli öğrenciler olarak arkadaşlarımızın hayatlarını ellerinden alan kapitalist sisteme teslim olmayacağız! Haklarımızı ve geleceğimizi bir avuç kapitalistten geri alacağız.

Bütün sıra arkadaşlarımıza çağrımız: İzleyecek zaman değil. Omuz omuza kol kola verelim, intiharları ve geleceksizliği durduralım.