Ana Sayfa Açıklamalar BU SAVAŞIN BİR TARAFI DEĞİL TAM KARŞISINDAYIZ!

BU SAVAŞIN BİR TARAFI DEĞİL TAM KARŞISINDAYIZ!

Suriye’de başlatılan savaş bizim değil Sarayın yayılmacı politikaları ve ekonomik çıkarlarının savaşıdır. Suriye halklarının yeni bir savaşa değil barışa ihtiyacı vardır. Sermaye, saray ve emperyalistlerin körüklediği savaşın bir tarafında değil bu savaşın karşısındayız. Savaşı körükleyenler kaçak ve beyaz saraylarında yan gelip yatarken, sermaye sahipleri her savaşta sermayelerine sermaye katarken açtıkları savaşların bedelini işçiler, emekçiler, yoksullar ve gençler hayatlarıyla ödemektedirler. Savaş özellikle genç işsizliği arttırırken, gençleri en ağır sömürü sisteminde çalışmaya ya da asker olmaya, ölümlerden ölüm beğenmeye zorluyor.

‘’Şehitler Tepesi’’ emekçi ve yoksul ailelerin sıvasız evleridir. Savaşın bedeli onu yaratanlara değil evsiz ve yurtsuz kalan mültecilere, göç yolunda ölen çocuklara kesiliyor. Kirli pazarlıklarına alet edilen mülteciler, savaşa zorlanan emekçi ailelerin gençleri ve halklar savaş değil barış istiyor.

Emekçilerin, işsizlerin, gençlerin, kadınların bu savaşta tek çıkarı yoktur bu savaşta onların payına acı, gözyaşı ve ölümden başka hiçbir şey düşmüyor o halde bizlere düşen görev en yüksek sesle savaşa hayır şiarını yükseltmektir.