Ana Sayfa Açıklamalar BUGÜNÜN ÖĞRENCİLERİ YARINININ EMEKÇİLERİYİZ

BUGÜNÜN ÖĞRENCİLERİ YARINININ EMEKÇİLERİYİZ

İşçilerin, emekçilerin uluslarası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs kutlu olsun. Onlarca yıldır vahşi sömürü düzenine karşı emeğin mücadelesinin yükseltildiği 1 Mayıs işçi sınıfı için olduğu kadar gençlik için de önemli bir mücadele günüdür.

Bugün okulunu okumak için kafelerde, mağazalarda hatta yeri geldiğinde inşaatlarda güvencesiz çalışıp iş kazalarına kurban giden bizler için 1 Mayıs çok daha büyük önem taşımaktadır. Bugünün part time sömürülenleri olan bizler aldığımız eğitimin sonunda ise yarının fulltime sömürülen emekçileri olacağız. Bu durum bizlere göstermektedir ki bugünün üniversitelileri olan bizler için işçi sınıfının kader ve mücadele ortağı olmaktan başka çare yoktur.

Covid-19 pandemisi altında girdiğimiz 2020 1 Mayıs’ında emekçilerin payına nasıl ki ücretsiz izin, işten çıkarmalar ve corona riskinin olduğu sağlıksız koşullarda çalışma düşüyorsa bizlerin payına da kalmadığımız yurtların, gidemediğimiz özel okulların borcunu ödemek ve bir sorunlar yumağı haline dönüşmüş olan eşit erişim hakkına sahip olamadığımız niteliksiz ”online eğitim” sistemi düşüyor.

Biliyoruz ki bu yaşadığımız sorunların sebebi yalnızca pandemi değil sistemin ta kendisidir. Bu koşullar altında girdiğimiz 1 Mayıs’ta eşit, parasız, bilimsel bir eğitim ve sınıfsız, sömürüsüz bir dünya şiarını yükseltiyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı bu mücadeleye omuz vermeye ve yükseltmeye çağırıyoruz.