Ana Sayfa Açıklamalar MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ!

MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün 30 Aralık 2019 tarihli kararında günde üç öğün olan yemek hakkının bire indirilmesi ve ikinci yemeğin misafir öğrenci fiyatı olan 18,5 liraya çekilmesini kabul etmiyoruz. Bu karar geri alınana kadar tüm öğrencileri boykota çağırıyoruz.

Yemekhaneye dair alınan bu karar yeni bir durumun değil geçmişten bugüne gelen rant politikalarının bir göstergesidir. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek kendilerine en lüks makam araçlarını alanlar, şatafatlı makam odaları kuranlar iş öğrenciye gelince öğrencinin yediği yemeğe bile göz dikiyorlar. Üniversitede öğrenciden kopuk etkinlikler yapmak ve ÖGB’den ordu kurmak için kaynak bulanlar sorun öğrencilerin sorunu olunca en yüksek bütçeyi almalarına rağmen kaynaksızlıktan bahsedebiliyorlar. Biz öğrencilerin bu yalanlara karnı tok. Bizler okullarımızda öğrenciyi düşünmeyen kar amaçlı rant ve özelleştirme politikalarına karşı öğrenci odaklı, eşit ve ücretsiz bir eğitim istemeye devam edeceğiz. Sıra arkadaşlarımızla beraber bu kararın geri çekilmesi için tepkimizi dile getirmeye, haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bize okulun kapısını kapatanlara, yasak koyanlara, üniversiteyi karakola ve ticarethaneye çevirenlere, polis ve ÖGB ile öğrenciye saldıranlara karşı net olarak söylüyoruz: Bugün nasıl üstümüze kapattığınız kapıları aştıysak yarın da bu kararı tarihin çöp sepetine atmayı biliriz.

Tüm üniversitelileri bu karar karşısında mücadele etmeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Üç Öğün Yemek Hakkımızdır! Müşteri Değil Öğrenciyiz!